Direct naar de inhoud.

Veendam akkoord met opvang vluchtelingen

  • door:
  • op:
Asielzoekersboot  F: Gemeente veendam
Asielzoekersboot F: Gemeente Veendam

VEENDAM – De komende drie jaar wordt er voor 300 asielzoekers opvang gecreëerd in de gemeente Veendam. De gemeenteraad is gisteravond tijdens een ‘beveiligde’ raadsvergadering unaniem voor de optie van een ‘drijvende’ asielzoekersboot akkoord gegaan. Alleen fractievoorzitter Pe Langen van Vuuruitkiek had zijn twijfels over de opvang en vroeg zich af of met de huisvesting van driehonderd vluchtelingen in Veendam niet ‘het paard van Troje’ binnen gehaald werd’. “Uit cijfers blijkt dat allochtonen meer misdrijven plegen dan autochtonen en bij een razzia in het AZC in Ter Apel werden 125 gestolen fietsen gevonden en er wordt daar bij de Aldi per maand voor drieduizend euro gestolen. Wij zijn geen fascisten of racisten maar realisten. We weten totaal niet wie waar vandaan komt of met welke bedoelingen”, aldus fractievoorzitter Pé Langen.

Dicht bij centrum
Langen stond echter alleen met zijn mening. Alle overige fracties vonden dat Veendam prima in staat is tijdelijk driehonderd asielzoekers op te vangen. De positieve uitslag stemde burgemeester Sipke Swierstra (VVD) zeer tevreden: “Dat laat zien dat de draagvlak voor de opvang groot is”. CDA Veendam roemde de prachtige locatie van de asielboot, niet midden in een woonwijk, maar toch dicht bij het centrum. Bovendien betaalt COA alle extra kosten die gemaakt moeten worden. Ook de SP en D66 maakten complimenten voor de snelle handelswijze van B&W. De verwachting is dat de eerste bewoners van de asielzoekersboot zich na de zomer melden. De boot komt in het A.G. Wildervanckkanaal aan de Lloydsweg te liggen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal