Direct naar de inhoud.

Winkelpand Goudkorrel verzegeld

  • door:
  • op:
goudkorrel
F: Marc Dol (RTV1)

STADSKANAAL/VEENDAM – Juwelier Henk Oosterhof van Goudhof Juweliers is failliet. De laatste jaren gingen de zaken minder en de winkel in Veendam was al een tijdje dicht. Henk Oosterhof kreeg landelijke bekendheid doordat hij voor Piet Kleine een gouden elfstedenkruisje fabriceerde. Oosterhof deed dit omdat de schaatser niet het officiële elfstedenkruisje kreeg omdat hij in 1997 een stempelpost miste. Oosterhof stond ook bekend als de man met ludieke acties en was een trouwe supporter van de Sportclub Veendam.

Goudkorrel

Curator Jan Hein Mastenbroek heeft nu ook in Stadskanaal het winkelpand laten verzegelen. Oosterhof zelf zou volgens ingewijden naar Duitsland zijn vertrokken en sindsdien is hij spoorloos.De winkel van Oosterhof in Veendam stond dan wel leeg, maar in Stadskanaal gingen de zaken door. De schoonzoon van Oosterhof zegt de juwelierszaak daar van hem overgenomen te hebben. Op de gevel staat de naam ‘Goudkorrel’.

Curator Jan Hein Mastenbroek eist dat de schoonzoon van Oosterhof aantoont, dat hij inderdaad de nieuwe eigenaar is. ‘Maar hij weigert dat’, laat Mastenbroek via de regionale omroep RTV Noord weten. Om nu eerst duidelijkheid te krijgen heeft Mastenbroek afgelopen vrijdag onderzoek gedaan en hierna het pand in Stadskanaal laten verzegelen door een notaris.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal