Direct naar de inhoud.

Ex-juwelier Oosterhof en zijn vrouw op vrije voeten

  • door:
  • op:
Filiaal Stadskanaal (ArchiefF: M. Dol – RTV1)

VEENDAM – Ex-juwelier Henk Oosterhof en zijn echtgenote zijn per direct op vrije voeten gesteld. Het paar zat sinds juli vast, omdat het niet meewerkte aan een onderzoek naar mogelijke faillissementsfraude. Het echtpaar wilde in eerste instantie niet vertellen waar het geld van de verkoop van hun woning in Spanje was gebleven. ‘Dit is volledig opgegaan aan levensonderhoud’, vertelden beide tegen de rechter.

Niet langer vast

Vandaag is de administratie overhandigd aan de curator die de mogelijke fraude onderzoekt. Hij kan voorlopig met deze informatie uit de voeten, daarom ziet de rechter geen reden meer om het paar langer vast te houden.

De Juwelierszaken van Oosterhof in Veendam en Stadskanaal gingen in juni van dit jaar failliet. Oosterhof was destijds niet bij de uitspraak van zijn faillissement aanwezig. Hij en zijn vrouw waren lange tijd spoorloos.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal