Direct naar de inhoud.

Opening Belevingstuin De Paasbergen

  • door:
  • op:

Foto: Bianca Verhoef Fotografie
Foto: Bianca Verhoef Fotografie
ODOORN – Op dinsdag 21 juni openden de twee oudste bewoners van woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn de Belevingstuin De Paasbergen. Dit deden zij samen met Olga Commandeur, bekend van het tv-programma ‘Nederland in Beweging’.

In de Belevingstuin kunnen bewoners van De Paasbergen, bezoekers én omwonenden genieten van de natuur, tuinieren, gebruikmaken van diverse beweegtoestellen of lekker ontspannen op een bankje. Bij het aanleggen van de Belevingstuin is rekening gehouden met de beleving en mogelijkheden van de (dementerende) bewoners. Het is een veilige en prettige plek waar bewoners zelfstandig gebruik van kunnen maken.

Nieuwe naam
Tijdens de opening werd ook de nieuwe naam van de Belevingstuin bekendgemaakt. De Belevingstuin van De Paasbergen heeft de naam ‘Oringer Hof: de tuin der verbinding’ gekregen. De naam ‘Oringer Hof’ is bedacht door vrijwilligster Conny van der Bent. ‘Oringer’ is een oude naam voor de plaats Odoorn, dit vond ik dit wel toepasselijk voor de Belevingstuin.’ De subtitel ‘tuin der verbinding’ is bedacht door Dieneke Zwaagstra, een familielid van een bewoner uit De Paasbergen. ‘Deze naam past bij de Belevingstuin omdat de tuin bewoners en bezoekers met omwonenden verbindt en ouderen met jongeren verbindt.’

Mede mogelijk gemaakt door…
Het aanleggen van de Belevingstuin in Odoorn is een idee van Stichting Vitaal Paasbergen. Deze stichting financiert activiteit en/of voorzieningen die het welzijn van bewoners van woonwijkcentrum De Paasbergen bevorderen. De Belevingstuin is mede mogelijk gemaakt met steun van lokale en landelijke sponsoren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal