Direct naar de inhoud.

Aa en Hunze maakt bezwaar tegen streekomroep met Assen

  • door:
  • op:
Studio RTV Aa en Hunze - (F: RTV1 / Bert Jan Brinkman)
Studio RTV Aa en Hunze – (F: RTV1 / Bert Jan Brinkman)

GIETEN – Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze is geen voorstander van het NLPO plan om de lokale omroep uit zijn gemeente samen te voegen met Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo (Rayon 6). De NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroep ) wil op deze manier de kwaliteit en de maatschappelijke waarde vergroten en de kosten verlagen. B en W van Aa en Hunze maken nu bezwaar tegen deze indeling. Ze vinden de vijf gemeenten veel te groot voor één streekomroep. De luisteraar zou op deze manier oninteressant nieuws krijgen uit gebieden die niet tot de natuurlijke habitat worden gerekend. Bovendien zou een dergelijke omroep teveel op de stoel gaan zitten van RTV Drenthe.

De zendmast locatie in Annen. (F: RTV1)
De zendmast locatie in Annen. (F: RTV1)

Radio Aa en Hunze
Het bestuur van de lokale omroep Radio Aa en Hunze kijkt liever richting een samengaan met de gemeenten Borger-Odoorn, Veendam en Stadskanaal. Dit gebied ontsluit wel de natuurlijke habitat zoals de Hondsrug en de Veenkoloniën. Vele dorpen uit deze gemeenten liggen dicht bij elkaar en zijn maatschappelijk verweven. De Streekomroep Radio Televisie Veenkoloniën 1 (RTV1) heeft ook een wijzigingsvoorstel ingediend namens de gemeenten Stadskanaal, Veendam en Borger Odoorn bij de NLPO.  In dit voorstel staat de deur ook open voor Radio – Aa en Hunze. “Er kan deelgenomen worden met behoud van eigen identiteit, zoals met een lokaal venster”, zegt Henk Otter namens de Veenkoloniale streekomroep. Otter: “Het zou geweldig zijn mocht Radio Aa en Hunze zich bij ons initiatief aansluiten, want zelfstandig blijven kan over enkele jaren ook niet meer. De mediawet zal dan aangepast zijn”.

Radio Televisie Veenkoloniën

RTV1 wil vanaf 1 september aanstaande gaan uitzenden via radio, televisie en meerdere digitale radiokanalen. De organisatie is een samengaan van RTV Parkstad, RTV Stadskanaal en RTV Borger-Odoorn (met de deur open voor Aa en Hunze).

Lees ook: Semsland.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal