Direct naar de inhoud.

Stadskanaal onder Stoom op 17 en 18 september

  • door:
  • op:

Stoomtrein_winterSTADSKANAAL – Op zaterdag 17 en zondag 18 september vindt van 10.00 tot 17.00 uur bij Museumspoorlijn STAR de derde editie van ‘Stadskanaal onder Stoom’ plaats, het grootste stoomfeest van Noord-Nederland.

Gedurende dit weekend zijn er 2 stoomtreinen actief bij Museumspoorlijn STAR. Niet alleen treinen, maar ook andere stoommachines, waaronder een stoomboot en een klompenfabriek op stoom, zijn te gast in Stadskanaal. Bovendien is in de rijtuigenloods op beide dagen een modelspoorbeurs.

Het stoomdepot en de werkplaats
In de werkplaats kunt u een kijkje achter de schermen nemen. Hier staat onder andere stoomlocomotief TE5933, oftewel ‘De Rus’, opgesteld. Deze locomotief is een ‘zusje’ van de 52 8060 en de 52 8082. Ook kun je de revisie van stoomlocomotief 52 8082 zien. In het depot is te zien hoe de stoomlocomotieven die op deze dagen rijden, water nemen en verzorgd worden.

Speciaal voor de jonge bezoekers
De grote treinen zijn er voor jong en oud, maar speciaal voor de jonge bezoekers is er een luchtkussen en kunnen de kinderen meerijden met een heuse kleine stoomlocomotief.

De kaartverkoop op de stations Stadskanaal en Veendam is ca. een half uur voor het vertrek van de eerste trein geopend. Voor de dienstregeling en toegangsprijzen tijdens dit weekend, kijkt u op www.stadskanaalrail.nl

(Bron: StadskanaalRail)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal