Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zaterdag oogsten, koken en proeven in Villa van Streek

boon_plein-borgerBORGER-ODOORN – [ Anja van Boven] – Zaterdag 17 september vindt in Villa van Streek het oogstfeest plaats van het project ‘Bonen voor Borger’. Kunstenaar Merijn Vrij organiseert dit in opdracht van de gemeente Borger-Odoorn en in samenwerking met Villa van Streek in Borger.

Kokkerellen met bonen
Vanaf 13:00 uur zijn bewoners en bezoekers van Borger van harte welkom in het restaurant van Hans Agterberg. Gedeputeerde Cees Bijl en wethouder Freek Buijtelaar geven dan een culinaire aftrap. Alle aanwezigen kunnen dan proeven van de kookperformance door de Drentse TV-kok Roel Kuper. Kuper zal, terwijl hij met gasten honderduit over de boon praat, kokkerellen met de bonen. Deze bonen zijn afkomstig van het 160 meter lange kunstproject op het plein. Kuper zal laten zien en proeven dat de peulvrucht niet alleen gezond is maar vooral lekker! Het programma eindigt om 17:00 uur.

Allerhande activiteiten
Naast de verhalen van Kuper en gasten kan men luisteren naar muziek van Zwink. Kinderen kunnen meedoen aan een kleine kookworkshop, men kan aan de bonenmolen draaien, meehelpen met oogsten en mensen kunnen hun verhalen en ervaringen delen over bonen en hun eigen recepten uitwisselen. Ter plekke gaan Roel Kuper en zijn team ermee aan de slag zodat het publiek boongerechten kan proeven: van soep tot chutney en van stamppot tot pannenkoek. Het oogstfeest valt samen met de Jaarmarkt op 17 september. Zowel de Provincie Drenthe als de gemeente Borger-Odoorn hebben bijgedragen aan het project Boon. Ook werkten vele organisaties mee aan het project.

boon_oogstfeest2_7850Kunstwerk
‘Boon’ is een verbindend kunstwerk door Borger: van het Hunebed Centrum via Villa van Streek naar het nieuwe plein van Borger. Op en over het plein meanderen de stokbonen van rotonde tot rotonde. Hier groeien pronkers omhoog, zogenaamde stokbonen. Het natuurlijk kunstwerk verwijst naar de ‘Landjes’ uit midden vorige eeuw: de volkstuinen op de es van Borger. Het groenproject sluit nadrukkelijk aan op het Cittaslow-keurmerk van Borger-Odoorn, gezond leven en op ‘Het Jaar van de Boon 2016’ (uitgeroepen door de VN).

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.