Direct naar de inhoud.

Veel politici, weinig burgers op info avond

  • door:
  • op:
Informatieavond herindeling in Veendam (F: P Panneman)
Informatieavond herindeling in Veendam (F: P Panneman)

VEENDAM – [Door Peter Panneman] – Dinsdagavond was er een informatie-bijeenkomst in de Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum over de mogelijke herindeling met Pekela, Stadskanaal en Veendam (PSV). Slechts een handje vol (16 ) burgers waren hierbij aanwezig. De politiek daar in tegen was goed vertegenwoordigd, zowel het college,als vele raadsleden, en vertegenwoordigers van Wijk-Buurtbeheer waren aanwezig. Op de vraagstelling waar Veendam de meeste overeenkomsten mee had kon er vergeleken worden met de buurgemeenten. Stadskanaal kreeg hierbij een ruime meerderheid van stemmen.

Binnen een half jaar gaan de gemeenteraden een besluit nemen over een mogelijke herindeling. Om een goed en afgewogen besluit te kunnen nemen hebben de gemeenteraden eerder dit jaar besloten een onderzoek uit te laten voeren. Dit onderzoek is in juli 2016 van start gegaan. Belangrijk bij dit onderzoek is de mening van de inwoners. Daarom worden er in de drie gemeenten in september en oktober 2016 bijeenkomsten voor de inwoners georganiseerd.

Tijdens de bijeenkomsten worden de inwoners geïnformeerd over hoe het onderzoek en een mogelijke herindeling in zijn werk gaan. We gaan, door te werken met stellingen en stemkastjes, ophalen wat de meningen van de inwoners van de drie gemeenten over dit onderwerp zijn. Het is de bedoeling dat we van zoveel mogelijk inwoners horen hoe zij denken over de toekomst van de gemeente. De volgende bijeenkomst is 28 september in de aula van de Winkler Prins aan de Raadsgildenlaan in Veendam.

Alle info avonden op een rijtje:

Datum Doelgroep Gemeente Tijdstip Locatie
12 september Inwoners Stadskanaal Vanaf 19:00 inloop MFA Lint, W. Diemerstraat 7, Musselkanaal
13 september Inwoners Veendam Vanaf 19:00 inloop Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum, Torenstraat 108, Wildervank
19 september Inwoners Pekela Vanaf 19:00 inloop MFC de Binding, Sportlaan 4, Oude Pekela
27 september Inwoners Stadskanaal Vanaf 19:00 inloop MFA Noordstee, Berkenstraat 2b, Stadskanaal
28 september Inwoners Veendam Vanaf 19:00 inloop Winkler Prins Scholengemeenschap, Raadsgildenlaan 11, Veendam
3 oktober Inwoners Pekela Vanaf 19:00 inloop Dorpshuis de Kiepe, Meidoornlaan 99, Nieuwe Pekela

 

Bron: P. Panneman-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal