Direct naar de inhoud.

Froukje de Jonge wordt mogelijk wethouder in Almere

  • door:
  • op:
Froukje de Jonge op archiefbeeld RTV1

STADSKANAAL – Het heeft er alle schijn van dat waarnemend burgemeester Froukje de Jonge (CDA) binnenkort weer terugkeert in het college van de gemeente Almere. De Jonge zou hier in de race zijn voor (opnieuw) wethouderschap. Dat staat te lezen in de weekkrant van Almere: almeredezeweek.nl.

Herindeling

De Jonge trad anderhalf jaar geleden aan als waarnemend burgemeester van Stadskanaal. Samen met de burgemeesters van Pekela en Veendam zou zij kijken naar een mogelijk fusie tussen deze gemeenten. Een herindeling tussen de PSV-gemeenten lijkt op dit moment verder weg dan ooit.

Maximaal twee jaren
De waarnemend burgemeester heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat zij de functie voor een periode van maximaal twee jaar zou vervullen, die periode eindigt dus binnenkort. De Jonge woont nu deels in Stadskanaal en deels in Almere maar wil graag terug naar haar gezin.

Geen commentaar

De persvoorlichter van de gemeente Stadskanaal meldt desgevraagd dat De Jonge een aanstelling heeft als waarnemend burgemeester tot aan de zomervakantie. Hem is niets bekend van een mogelijke terugkeer naar Almere.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal