Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bewoners Noorderdiep willen ook snel internet

STADSKANAAL – Bewoners van het Noorderdiep in Stadskanaal willen zo snel mogelijk snel internet en fatsoenlijke Radio en TV ontvangen via de kabel. Wat heet: De bewoners gaan voor glasvezel. Woordvoerder Koos Darwinkel is namens de bewoners van het Noorderdiep aanwezig geweest bij de informatieavond ‘Snel Internet’ in café Veldzicht te Vledderveen. Hij zegt dat de belangstelling afgelopen maandagavond enorm was. De opkomst was dermate dat het zaaltje bomvol was. Volgens Darwinkel wordt er binnenkort een nieuwe waterleiding gelegd in zijn straat. Hij stelt voor dat hier gelijktijdig een glasvezel bij in kan als er toch al een sleuf moet worden gegraven. “Misschien ben ik wat snel door de bocht maar dit zou toch de allersnelste oplossing zijn”, aldus Darwinkel.

vijftig procent

Overigens hangt het doorgaan van snel internet af van het aantal aanmeldingen. Meer dan 50 % moet zich namelijk aanmelden voor een snelle verbinding. Stadskanaal kent ongeveer duizend adressen in het zogeheten onbekabelde buitengebied. 371 aanmeldingen zijn er al ontvangen maandagavond in Vledderveen. Daar komen nu ongetwijfeld vierentwintig  aanmeldingen bij van de bewoners van het Noorderdiep die nog geen aansluiting hebben op de kabel. Darwinkel heeft bij alle huisadressen inmiddels een flyer in de bus gedaan om niet te vergeten zich aan te melden. De bewoners kunnen nu nog enkel televisie kijken via de schotel en internetten gaat al helemaal niet. Darwinkel: “Het wordt de hoogste tijd dat dit eindelijk gaat veranderen”.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.