Direct naar de inhoud.

Financieel zware tijden voor RTV Noord

  • door:
  • op:

RegionalenGRONINGEN – De regionale omroepen moeten miljoenen bezuinigen. Dat doet pijn bij de omroepen. RTV Drenthe lijkt beter voorbereid dan RTV Noord.

Bezuinigen

Vanmiddag om 13 uur wordt het personeel van RTV Noord verwacht in de kantine van de Mediacentrale, waar de regionale omroep is gehuisvest. Daar zal directeur/bestuurder Gijs Lensink van RTV Noord vertellen hoe hij de komende bezuinigingen wil gaan opvangen. Alle dertien regionale omroepen in Nederland moeten gezamenlijk 17 miljoen euro bezuinigen. RTV Noord staat er slecht voor. Nog slechter dan collega omroep RTV Drenthe. De Drenten waren beter voorbereid, maken nu al minder loonkosten (Directeur is hier ook hoofdredacteur) en hebben blijkbaar beter opgelet. De omroep was al enkele jaren aan het bezuinigen.

 

Op basis van een artikel in het DvhN blijkt dat Noord zijn zaken minder goed in orde heeft. Er wordt gesproken over een zekere arrogantie omtrent samenwerking. Van een directie die alleen maar om meer geld zeurt bij de provincie. RTV Noord lijkt verrast dat andere regionalen wel gesteund worden door hun provincies. RTV Noord behoort tot de top en snapt niet waarom de provincie dan geen extra financiële steun wil geven. RTV Noord maakt jaarlijks 6.413.408 euro loonkosten. De directeur van Noord, Gijs Lensink verdiende in 2013 € 177.099. Zijn collega van RTV Drenthe Dink Binnendijk ontving € 168.656 datzelfde jaar. Binnendink was echter wel multifunctioneel inzetbaar en vervulde naast zijn rol van directeur/bestuurder ook de rol van hoofdredacteur voor hetzelfde inkomen. Bij RTV Drenthe en RTV Noord werken samen ongeveer 181 mensen.

logos-regionale-omroepen-300x270Update // 15.00 uur:

De bezuiniging bij regionale omroep RTV Noord leidt tot het verdwijnen van zes banen. Ook zal er flink gesneden worden in het programma-aanbod en de huisvesting. Dat staat in het reorganisatieplan van de omroep RTV Noord wat zojuist is verschenen. Noord stopt met televisiequiz Klouk. Ook het radioprogramma ‘Twij Deuntjes Veur Ain Cent’ wordt geschrapt en in de weekenden zal de radioprogrammering soberder van opzet zijn. De teletekst service van RTV Noord gaat verdwijnen op het TV kanaal. Op de website van RTV Noord geeft directeur Gijs Lensink aan dat de omroep zich meer gaat concentreren op online kanalen en regionaal nieuws. Incidentele programma’s zoals ‘Het leukste dorp van Groningen’ en de uitzendingen zoals dit jaar rond Delfsail zullen ook niet meer kunnen in de toekomst. Het geld is op.

(Lees ook DvhN)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal