Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oplevering OK-complex Refaja uitgesteld

OKC Refaja StadskanaalSTADSKANAAL – Het nieuwe OK-complex van Treant Zorggroep, ziekenhuislocatie Refaja wordt vooralsnog niet in gebruik genomen. Bij de beoogde oplevering van het complex bleek namelijk dat BAM, de aannemer, niet aan een aantal functionele eisen heeft voldaan, terwijl dat wel contractueel met hen was afgesproken.

De volgende zaken zijn nog niet op orde:
– Het achtergrondgeluid dat wordt veroorzaakt door installaties op de OK’s en de opdekruimtes is hoger dan het afgesproken maximum.
– Het beschermd gebied voldoet nog niet aan de afgesproken eisen qua vorm en positie. (Het beschermd gebied is de – zo goed als – steriele luchtbel die door een luchtkast (in het plafond) om de operatietafel en een paar meter daarom heen wordt gelegd.)
– Ook de oorzaak van de UPS-storing (het batterij-pakket) is nog niet bekend.

Omdat het achtergrondgeluid en het beschermd gebied pas goed konden worden doorgemeten nadat alle OK’s volledig waren afgerond en afgesteld, zijn de gebreken pas in de opleveringsfase (en na de UPS-storing) geconstateerd. BAM zoekt naar oplossingen om te voldoen aan de gestelde contractuele eisen.

Omdat het oude OK-complex nog voldoet aan alle eisen die voor operatiekamers gelden, ondervindt de patiëntenzorg geen overlast van het uitstel. Helaas is nog niet duidelijk wanneer er wel opgeleverd en verhuisd kan worden.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.