Direct naar de inhoud.

Bezoek informatieavonden snel internet buitengebied

snel-internet-stadskanaal-fbSTADSKANAAL – In de gemeente Stadskanaal wordt een aantal informatieavonden georganiseerd over snel internet in het buitengebied. Er komt namelijk een provinciale regeling voor de aanleg van snel internet in de ‘buitengebieden’ van de provincie Groningen. In de gemeente Stadskanaal gaat het om ongeveer 1000 adressen.

Data informatieavonden
– 22 november in Alteveer, De Drijscheer, Keiweg 1, aanvang 19.30 uur
– 24 november in Mussel, zaal van café Das, Musselweg 41, aanvang 19.30 uur
– 30 november in Onstwedde, De Boerderij, Dorpsstraat 93, aanvang 19.30 uur
– 7 december in Musselkanaal, MFA Lint, Willem Diemerstraat 7, aanvang 19.30 uur

Staat uw adres op de lijst?
Tijdens de informatieavonden kunt u op de adressenlijst van de provincie kijken of uw adres op de lijst staat. Het zou zonde zijn als uw adres door een vergissing wordt overgeslagen en niet wordt aangesloten op de snelle internetverbinding.

Buitengebieden
Buitengebieden zijn die gebieden waar het internet via de telefoondraden gaat en geen kabelaansluiting is van bijvoorbeeld Ziggo. De provinciale regeling moet ervoor zorgen dat iedereen een aansluiting kan krijgen op een snelle internetverbinding. Het doel is dat eind 2018 alle inwoners kunnen beschikken over snel internet.

Speciale website
Samen met de gemeente houden de Plaatselijk Belangen verenigingen Vledderveen, Alteveer, Mussel, Musselkanaal en Onstwedde een belangstellingsregistratie voor een snelle internetverbinding. Op een speciale website kunt u uw belangstelling voor een snelle internetverbinding aangeven: www.snelinternetstadskanaal.nl. Minstens 50% van de zogenoemde ‘witte adressen’ in het buitengebied moeten bereid zijn zich aan te laten sluiten om gebruik te kunnen maken van de regeling.

Waarom is het van belang?
Snel internet is van groot belang voor de leefbaarheid en de economische ontwikkeling. Zonder een snelle internetverbinding kunnen ondernemers hun werkzaamheden niet goed uitvoeren, scholieren hun huiswerk niet maken of andere activiteiten op het internet niet goed uitvoeren omdat het te traag is. Door ook in het buitengebied snel internet aan te bieden, blijft ook het buitengebied aantrekkelijk om te wonen en te werken.

(Bron: gemeente Stadskanaal)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-