Direct naar de inhoud.

`Kleeding en mode` in Streekhistorisch Centrum

  • door:
  • op:

Magazijn "De Pauw" omstreeks 1910 (Collectie J.L. Meijering)
Magazijn “De Pauw” omstreeks 1910 (Collectie J.L. Meijering)
STADSKANAAL – Op zondag 27 november geeft Jaap Meijering een lezing in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal. Het thema ‘Kleeding en mode’ staat daarbij centraal. Deze lezing is de eerste van een serie die Meijering zal geven onder het motto ‘Vervlogen tijdsbeeld’.

Jaap Meijering is verzamelaar van oude ansichtkaarten van Stadskanaal en omgeving en verzorgt regelmatig de rubriek “Vervlogen Tijden” in De Kanaalstreek. Hij houdt zich bezig met de geschiedenis van Stadskanaal en de Veenkoloniën. Tijdens zijn lezing zal hij veel nostalgische beelden tonen van ‘Kleeding en Modes’ uit de vorige eeuw. Kleding en kledingzaken uit die tijd worden getoond aan de hand van oude ansichtkaarten, foto’s en advertenties.

Hij zal daarbij vertellen over een tijdsbepalende selectie van oude manufacturenzaken, kleermakers, en aanverwante handel in ‘Kleeding’ en ‘Kleeding naar Maat’ uit Stadskanaal en omgeving. Nu nog bekende namen als Zwartsenberg en Oving waren lange tijd een begrip als kledingzaken in deze regio. Ook Magazijn “De Pauw” en vele anderen geven de mode van die tijd weer.

De lezing begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 3,00 per persoon. Voor donateurs van het SHC is de toegang gratis. Voor meer informatie en reserveren: tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal