Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Glas mag nu met restjes en deksel de glasbak in

Wethouder Goziena Brongers deelt Glastassen uit

Wethouder Goziena Brongers deelt Glastassen uit

STADSKANAAL – Wethouder Goziena Brongers van de gemeente Stadskanaal heeft vanochtend in de Albert Heijn in Stadskanaal samen met het promotieteam van Glas in ’t Bakkie het scheiden van glas onder de aandacht gebracht.

Het winkelende publiek kreeg een Glastas mee waardoor het nog makkelijker wordt om glazen verpakkingen apart te houden. Het promotieteam van ‘Glas in ’t bakkie’ en de wethouder informeerden de klanten in de supermarkten van Albert Heijn over het gemak van glas scheiden. De boodschap van de campagne is dat glas voortaan met restjes en deksels in de glasbak mag. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nog makkelijker.

Mét restjes en mét deksel
Uit onderzoek blijkt dat mensen glas eerder brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mag er nu de restjes aan het glas blijven zitten. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en gemakkelijker voor u.

Glas is eindeloos
Al heel lang – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, jampotjes en parfumflesjes. Dat is zonde, want glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat het kwaliteit of kwantiteit verliest.

—————————————-

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Glas mag nu met restjes en deksel de glasbak in

  1. hallo
    hoe komen wij aan de tas voor de glas verzameling?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.