Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn wil grijze bak minder vaak legen, VVD trapt op de rem

  • door:
  • op:

De gemeente Borger-Odoorn wil de grijze bak met restafval minder vaak gaan legen. Van achttien keer in het jaar zal dat naar negen keer per jaar gaan. Dit moet uiteindelijk zorgen voor minder restafval, maar niet iedereen is enthousiast.

De raad ging grotendeels akkoord met de grondstoffenvisie van de gemeente. Alleen de VVD had zijn bedenkingen. “Dit past niet bij onze plattelandsgemeente. Moeten mensen straks hun afvalzak in de kofferbak of met de fiets naar dure afvalbakken brengen?” vroeg fractievoorzitter Erik Huizing zich hardop af.

De gemeente wil op centrale plekken in dorpen ondergrondse containers plaatsen. Deze zijn te openen met een pasje, maar hiervoor moeten mensen per keer wel een betaling doen. Behalve de VVD staat de raad achter het plan van het college, maar het tempo waarmee de frequentie van het aantal keren legen van de grijze bak naar benden gaat zetten zij wel vraagtekens bij. De raad zou graag zien dat eerst de ondergrondse containers worden geplaatst voordat de gemeente de grijze vuilnisbak minder vaak gaat legen. Het college gaf aan hierna te gaan kijken.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met RTV Borger-Odoorn-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal