Direct naar de inhoud.

Uitvaartcentrum Buitenwoelhof wil crematorium

  • door:
  • op:
buitenwoelhof-foto-peter-panneman
F: Peter Panneman

VEENDAM – (Door Peter Panneman) – Het Uitvaartcentrum Buitenwoelhof in Veendam heeft plannen om de huidige faciliteiten uit te breiden met een kleinschalig crematorium en een koffiekamer. Hierover zijn onlangs de naaste omwonenden geïnformeerd. De Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken (OUVW) is één van de exploitanten. De plannen bestaan voorlopig nog uit schetsen en de gemeente Veendam heeft zich er nog niet over gebogen.

Crematie

Het plan is om een kleinschalige crematiefaciliteit te bouwen aan de bestaande veranda van het wachthuisje op de begraafplaats en een extra koffiekamer aan het uitvaartcentrum. Meindert Brust, voorzitter van OUVW: “Wij willen meer mogelijkheden bieden dan alleen begraven in de Gemeente Veendam door de bouw van deze faciliteit.Het dichtstbijzijnde crematorium is momenteel in Winschoten. Wij zien dat steeds meer mensen een crematie boven een begrafenis verkiezen. Met een kleine crematiefaciliteit op de begraafplaats in Veendam kunnen we in die behoefte voorzien. Door de uitbreiding van deze voorziening is ook de bouw van een extra koffiekamer noodzakelijk”, aldus Brust.

Niet blij

De schetsen worden de komende periode verder uitgewerkt en worden dan ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeente. Deze ziet de plannen met belangstelling tegemoet: “Wij zouden een crematorium een goede aanvulling vinden op ons huidige voorzieningsniveau in Veendam”, aldus wethouder Henk Jan Schmaal. De verwachting is dat als alle procedures zijn doorlopen er op zijn vroegst over een jaar gestart zou kunnen worden met de aanbouw. Als het aan een aantal omwonenden ligt van Buitenwoelhof gaan de plannen niet door. Deze zijn niet blij en willen liever geen verbrandingsoven in de achtertuin.

Peter Panneman-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal