Direct naar de inhoud.

Wethouder Hammenga reikt eerste oranje container uit

  • door:
  • op:

(F: gemeente Veendam)
(F: gemeente Veendam)
VEENDAM – Op maandag 28 november 2016 heeft wethouder André Hammenga de eerste oranje container voor plastic, metaal en drankenkartons (PMD) uitgereikt aan een inwoner van de gemeente Veendam. Vanaf 1 januari 2017 verandert de afvalinzameling. Naast de komst van de oranje container wijzigt ook de inzamelfrequentie.

Scheiden aan de bron
De gemeenteraad heeft op 4 april 2016 het afvalbeleid van de gemeente Veendam vastgesteld. Dit beleid is gericht op het bevorderen van het scheiden van afval aan de bron. Inwoners gaan daardoor thuis meer afval scheiden in verschillende containers. Door afval goed te scheiden blijven waardevolle grondstoffen behouden, waarvan weer nieuwe producten gemaakt kunnen worden. Met een extra container aan huis voor plastic verpakkingen, blik en lege pakken van sap, saus en zuivel wordt het scheiden van afval makkelijker.

Bezorging PMD-container
Tussen 28 november en 24 december 2016 worden de containers voor PMD (grijze container met oranje deksel) huis-aan-huis afgeleverd in de gemeente Veendam. Inwoners hoeven hiervoor niet aanwezig te zijn. De container wordt (met adressticker) langs de weg bij de woning geplaatst.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal