Direct naar de inhoud.

Zender RTV1 in Veendam sterk verbeterd

  • door:
  • op:
De RTV1 rebroadcast decorder

RTV1 – Zaterdag is de radiozender van streekomroep RTV1 die de gemeente Veendam voorziet van FM signaal geoptimaliseerd. Er zijn o.a. geluidsverbeteringen (audio-processing) doorgevoerd en de zender op de 106.9 FM is doormiddel van een IP link gekoppeld aan de zender in Stadskanaal (105.3 FM).

Ether

Eerder was getracht om de zenders 1 op 1 via de ether te koppelen maar door een (lokaal)stoorniveau bleek dit onmogelijk. Mogelijk gaat dit in de toekomst toch nog lukken daarom blijft de ontvangst apparatuur hiervoor wel aanwezig in de zendmast van SKV (als backup).

Voordelen

Met de nieuwe IP (Deva Broadcast) decoder is het mogelijk geworden de zenders te koppelen (rebroadcast) zonder noemenswaardige vertraging zoals in het afgelopen half jaar. Nog een voordeel is dat zenders via deze decoder gelijktijdig RDS doorgeven. Hier wordt nog wel aangewerkt. Tenslotte hebben de weerscondities in de troposfeer ook geen invloed op een IP verbinding en dat is ook een pluspunt. Mocht er toch een storing plaatsvinden voorziet de nieuwe apparatuur in een Backup Audio Player.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal