Direct naar de inhoud.

Spelregels vuurwerk en carbid tijdens jaarwisseling

  • door:
  • op:
Foto: M. Dol – RTV1

JAARWISSELING – Binnenkort is het zover. Dan vieren we Oud en Nieuw en luiden we 2017 in. Dit gaat jaarlijks gepaard met feest en vuurwerk. De gemeenten willen graag dat Oud en Nieuw veilig verloopt en hebben daarom spelregels opgesteld rondom het afsteken van vuurwerk, carbidschieten en oudejaarsfeesten.

Afsteektijden

Vuurwerk mag enkel afgestoken worden op oudejaarsavond vanaf 18.00 uur tot 02.00 uur op nieuwjaarsdag. Carbidschieten mag op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur. Houd een minimale afstand aan van 100 meter of meer tot woningen. Voor zorginstellingen geldt een afstand van tenminste 300 meter..

Let op: De lokale vuurwerkregels kunnen verschillen in de gemeenten binnen ons verzorgingsgebied. Voor de juiste richtlijnen in de gemeente waarin jij woonachtig bent kun je het beste kijken op de websites:

–   www.stadskanaal.nl
–   www.veendam.nl
–   www.borger-odoorn.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal