Direct naar de inhoud.

Haardhoutdag bij Buitencentrum Boomkroonpad

  • door:
  • op:

DROUWEN – Op 11 februari is het haardhoutdag bij Buitencentrum Boomkroonpad. De winter gaat beginnen, daarmee ook het stookseizoen.

Staatsbosbeheer heeft februari uitgeroepen tot haardhoutmaand. Op diverse locaties in het land is deze maand haardhout te koop, zodat de voorraad kan worden aangevuld met hout uit Nederlands bos. Het is vers hout, je kan het dus niet gelijk stoken. Het beste is het om het hout te kloven en dan 2 jaar afgedekt in een houtstapel te laten drogen. Dan heb je het minste rookoverlast en het meeste rendement uit je stookhout

Boswachterij Gieten-Borger is een typisch ontginningsbos. Het bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw. Tijdens de aanleg kwamen de keien uit de ijstijd naar boven, die vervolgens weer gebruikt zijn voor de aanleg van keienwegen om het hout over af te voeren. De grotere stenen zijn genummerd en nog steeds zichtbaar als aanduiding van de bospercelen.

De grote aaneengesloten bossen zijn oorspronkelijk aangelegd voor houtproductie (opvallend is de lariks, bestemd voor duurzame houtproductie), maar er is nu ook volop ruimte voor recreatie en voor ree en das. De natuur op een andere manier beleven? Breng dan een bezoek aan het Boomkroonpad. Hier loop je letterlijk tussen de toppen van de bomen door.

Reserveren
Omdat Buitencentrum Boomkroonpad een beperkte hoeveelheid stammen ter beschikking heeft, is het noodzakelijk om vooraf te reserveren. Het betreft hanteerbaar (max 2 meter lengte) vers loofhout, van voornamelijk Amerikaanse Eik en Es, dat als haardhout geschikt is.
In 1 kuub hout zitten 22 stammen à €2,50 per stam.
Dit jaar kunt u online reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/haardhoutBoomkroonpad

Locatie haardhoutdag:
Buitencentrum Boomkroonpad
Steenhopenweg 4
9533 PN Drouwen
boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl

(Ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal