Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kerstmarkt Ubbo Emmius voor goede doel

Kids Ubbo Emmius knutselen voor het goede doel

STADSKANAAL – Woensdagmiddag 21 december hebben leerlingen van Ubbo Emmius Sportparklaan Stadskanaal een CKV dag gehad waarbij ze zich hebben ingezet voor een goed doel. CKV staat voor Cultureel Kunstzinnige vorming. Alle derde klassers VMBO hebben zich ingezet voor Kids United, een sportclub in Groningen waar kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking de mogelijkheid krijgen om te sporten.

Workshops

In twee workshops van anderhalf uur hebben ze producten gemaakt die op de Kerstmarkt daarna verkocht zijn. Denk hierbij aan kniepertjes, kandelaars, kerstboompjes van groen, viltschilderijtjes, windlichtjes, kaarten, houten kerstbomen, metalen lichtsterren en metalen tasjes met kerststukjes, er zijn auto’s gewassen en er is heerlijk gebak gemaakt.

Voedselbank

De dag is mogelijk gemaakt door alle leerlingen en docenten maar ook door de gastdocenten: Jessica en Celine van Jessica’s Bloemboetiek, Nienke die handlettering heeft gegeven en Aurea Maduro die met leerlingen prachtige schilderijen van wol heeft gemaakt. De producten die niet verkocht zijn worden aan de Voedselbank geschonken om in de kerstpakketten te worden verwerkt. We kijken terug op een bijzonder geslaagde, productieve dag die eindigde in een sfeervolle kerstsfeer op de markt! Voor het goede doel is uiteindelijk 471 euro bijeen gebracht!

[ foto’s via Ronald Roossien ]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.