Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwjaarsvisite en watertoren beklimmen in SHC

Uitzicht vanaf de watertoren.

STADSKANAAL – Al jaren houdt het Streekhistorisch Centrum de traditie in ere om op de eerste zondag van het nieuwe jaar een nieuwjaarsvisite te houden. Dit jaar vindt deze bijeenkomst plaats op zondagmiddag 8 januari.Ook kan men die dag de watertoren beklimmen.

Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom om het museum te bekijken onder het genot van traditionele nieuwjaarslekkernijen zoals rolletjes, kniepertjes en boerenjongens.

De tentoonstelling met een keuze uit de kledingcollectie van het SHC en ook de tentoonstelling over Meubelfabriek Knicos in het Huisje van Manning zijn deze middag gratis te bezichtigen.

In de zaal wordt een keuze uit de collectie filmpjes van het SHC-archief getoond.

Om 15.00 uur zal de voorzitter van het SHC, Jan Overduin, stilstaan bij de plannen voor het nieuwe jaar. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Watertoren beklimmen
Voor wie ook de omgeving van bovenaf wil bekijken is de watertoren naast het SHC deze middag ook opengesteld voor publiek. Een unieke gelegenheid om van het uitzicht te genieten zonder dat de bladeren aan de bomen het zicht belemmeren, zoals zomers het geval is wanneer de toren normaal gesproken open is. Het is wel aan te raden warme handschoenen te dragen. De toren is te beklimmen van 14.00 tot 16.30 uur, de entree bedraagt € 2,50 per persoon.

Na de beklimming kan in het naastgelegen Streekhistorisch Centrum weer worden opgewarmd met Glühwein en warme chocolademelk.

Plaats: Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2 (naast de watertoren) te Stadskanaal
Entree: Nieuwjaarsvisite gratis, watertoren € 2,50 p.p.

Meer informatie: 0599-612649/ info@streekhistorischcentrum.nl (Bert Roossien/Helen Kämink)

Het Streekhistorisch Centrum is gesloten van 24 december tot en met 1 januari.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.