Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente-bestuurders maken zich sterk voor ziekenhuis Stadskanaal

Refaja ziekenhuis (F: RTV1)

STADSKANAAL – Burgemeesters en wethouders van Stadskanaal, Aa en Hunze, Bellingwedde, Pekela, Vlagtwedde en Borger-Odoorn maken zich samen sterk voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in de regio. In het DvhN staat vandaag geschreven dat de gemeentebestuurders, in een gezamenlijke brief gericht aan de directie van de Treant Zorggroep, om duidelijkheid van de continuïteit vragen van het Refaja ziekenhuis. De gemeentebestuurders maken zich zorgen.

De Treant Zorggroep runt de ziekenhuizen in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen. Enkele weken geleden werden plannen bekend waarin Stadskanaal mogelijk de verloskunde verliest en waarin de spoedeisende hulp en intensive care geconcentreerd worden in Emmen. ” Wij maken ons zorgen over die berichten en hebben daarom deze brief geschreven”, zegt wethouder Francis Boen (PvdA) van de gemeente Stadskanaal.

In de brief wordt de de directie van Treant Zorggroep er op gewezen dat de hele regio grote behoefte heeft aan een volwaardig ziekenhuis en dat de gemeente Stadskanaal daarom ook in het verleden altijd alle medewerking heeft verleend aan uitbreidingsplannen van het hospitaal. “We hebben natuurlijk ook belang bij het ziekenhuis vanwege de werkgelegenheid”, aldus Boen. “Het gaat hier om een grote werkgever”.

Woordvoerder Marcel Pater van de Treant Zorggroep zegt dat alles nog gebaseerd is op plannen om een richting aan te geven. Pater: “De duidelijkheid waarom de bestuurders vragen zal er snel komen nadat er eerst gesproken is met alle direct betrokkenen.

Bron DvhN

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Gemeente-bestuurders maken zich sterk voor ziekenhuis Stadskanaal

  1. Laat Emmen eerst maar zorgen dat ze daar de verpleeg afdeling op orde hebben want dat is een puinhoop en laat veel te wensen over. Het refaja is een top ziekenhuis ook de verpleegafdelingen. Kan Emmen wen voorbeeld aan nemen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.