Direct naar de inhoud.

Slachtoffer schietpartij Foxhol kwam uit Stadskanaal

  • door:
  • op:

FOXHOL / STADSKANAAL – Het slachtoffer van de schietpartij vrijdagavond in het dorp Foxhol is overleden. Het gaat om een 29-jarige man uit de gemeente Stadskanaal. De man werd in een huis in de Talingstraat in Foxhol neergeschoten en werd hierna in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hier overleed hij later aan zijn verwondingen. Wat de man in dat huis deed, is niet bekend gemaakt door de politie.

Betrokkenheid

Er zijn in totaal tien mensen opgepakt voor de schietpartij. Het gaat om verdachten in de leeftijden van 23 tot 42 jaar, die uit de provincies Groningen en Drenthe komen. Onderzoek moet uitwijzen wat hun precieze betrokkenheid is. De verdachten zijn, na een achtervolging door de politie, opgepakt in Zuidlaren.

Team Grootschalige Opsporing

Vanwege de ernst van het incident en het feit dat er tien verdachten zijn aangehouden, is een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO) samengesteld. Vandaag wordt ook nader sporenonderzoek gedaan op de locatie van het schietincident. De verdachten zitten vast. Zij zullen de komende dagen worden gehoord. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die iets van het schietincident in Foxhol hebben gezien en informatie hebben over personen of voertuigen die na het incident zijn gevlucht. Mensen kunnen met hun informatie bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

(112regioflits)

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal