Direct naar de inhoud.

Schoolschrijver Gonneke Huizing op OBS de Badde

  • door:
  • op:
(F: Google Streetview)

MUSSELKANAAL – Vanaf donderdag 26 januari krijgen de leerlingen van OBS de Badde in Musselkanaal een half schooljaar de kinderboekenschrijver Gonneke Huizing in de klas. Deze Schoolschrijver neemt de kinderen mee op een avontuurlijke reis en stimuleert onderweg hun geletterdheid.

De Schoolschrijver, de Badde en de bibliotheek bundelen hun krachten om een goed en leuk programma voor de kinderen samen te stellen. De taallessen van de kinderboekenschrijvers krijgen een creatieve en speelse invulling, met veel (lees)plezier als belangrijkste doel.

“Met dit traject laat de schrijver zien dat lezen en schrijven heel erg leuk is om te doen. Leesplezier draagt bij aan de taalvaardigheid van de leerlingen en dat gunnen we ze allemaal”, aldus Biblionet Groningen, de netwerkorganisatie van de bibliotheken in de provincie Groningen.

Opening
Donderdag 26 januari wordt De Schoolschrijver feestelijk onthaald in de school in aanwezigheid van wethouder Goziena Brongers van de gemeente Stadskanaal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal