Direct naar de inhoud.

Warme kleding en dekens gevraagd voor Syrische vluchtelingen

  • door:
  • op:

Drie vluchtelingen helpen bij de ontvangst van goederen
VEENDAM/WILDERVANK – N.a.v. een noodoproep van Syrische vluchtelingen hebben de diaconieën van de protestantse gemeenten van Veendam en Wildervank een bliksemactie op touw gezet om in een paar dagen tijd zoveel mogelijk warme kleding en dekens in te zamelen. De goederen gaan op transport naar tentenkampen in Syrië en aangrenzende landen.

De mooie stad Aleppo in Syrië ligt in puin. Hebt u de beelden op tv gezien? Talloze mensen zijn hun huis kwijt en gevlucht met niet meer dan wat ze konden dragen. Zeer velen worden opgevangen in de regio, in de buurlanden, vaak in tentenkampen – en dat in de winter, met deze kou. Want ook daar ligt de temperatuur nu rond het vriespunt. Daarom is voor de overlevenden van het geweld uw hulp hard nodig.

Stichting Help Syrië
De Stichting Help Syrië is een kleinschalige stichting die zich inzet voor Syrische vluchtelingen die in de tentenkampen. De stichting zamelt kleding, speelgoed en andere hulpgoederen in om het leed wat te verlichten.

Doet u mee?
Vrijwilligers van beide kerken in Veendam en Wildervank staan klaar om de goederen (schoon, heel en in zak, tas of doos) bij de Grote Kerk in Veendam in ontvangst te nemen. Misschien heeft u ook nog wel warme kleding, dekens of dekbedden liggen die u kunt missen. Doet u mee?

Inleveren
Inleveren kan nog op vrijdag 27 jan. tot 17.00 uur en op zaterdag 28 jan. van 9.00 – 17.00 uur. Daarna gaan de spullen op transport. In de tentenkampen worden de spullen onder toezicht verdeeld.

Vragen?
Voor vragen kunt u terecht bij diaconie@pknveendam.nl Of kijk op www.stichtinghelpsyrie.nl

(Ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal