Direct naar de inhoud.

Veel klachten rondom de PMD containers

 • door:
 • op:
Foto: Aad den Os – RTV1

VEENDAM/PEKELA – Bewoners van Pekela en Veendam klagen op de gemeentelijke facebook sites over de ophaal diensten van de PMD containers die om de 4 weken worden geleegd, maar bij de meeste gezinnen is na twee weken de bak al vol waardoor veel plastic en blik alsnog bij de restafval terecht komt. Veel bewoners van beide plaatsen hopen dan ook dat er snel een oplossing wordt gevonden voor dit probleem.

Reactie van de gemeenten Pekela  en Veendam op facebook: 
‘Wij begrijpen het dat het vervelend is als de PMD container vol is voordat deze geleegd gaat worden. De inzamelfrequentie is bepaald op basis van ervaringen in gemeenten die al langer PMD inzamelen met containers. Daaruit blijkt dat het legen van de PMD container één keer in de vier weken voor een huishouden voldoende is. Wel blijven wij in de gaten houden of dit voor de gemeente ook geldt. Om te voorkomen dat de container snel vol raakt, helpt het om grotere verpakkingen als wasmiddelflessen en drankenkartons eerst plat te maken. Ook het in elkaar stapelen van plastic bakjes of het inknippen van de hoekjes zodat ze plat worden, scheelt veel ruimte. PMD afval los in de oranje container doen scheelt ook ruimte’.

Verder geeft Veendam nog aan dat als de PMD container vol is, dat je het best PMD afval even apart in een zak bewaard tot de container  geleegd is. Daarna kun je het weer in de PMD container doen. Restafval kan gewoon in de grijze container.

Via www.mijnafvalwijzer.nl en de App krijgt u actuele informatie over afval en de inzameling gepresenteerd op het moment dat het u uitkomt.

Foto: Aad den Os

7 reacties op “Veel klachten rondom de PMD containers”

 1. In Gieten word de PMD Container elke 2 weken geleegd dus waar gemeente Pekela en Veendam gekeken hebben weet ik niet maar eens per 4 weken deze container legen is vragen om ellende. Als sommige mensen hun afval niet meer kwijt kunnen heb je kans dat er meer zwerf-afval gedumpt word en ik hoop dat de gemeente’s hun standpunt dan ook snel herzien voordat overal rommel langs de weg komt te liggen.

 2. In een zak doen wachten tot container leeg is en er dan in gooien en op een gegeven moment hebt u de schuur vol staan want je hebt dan elke x een zak vol troep dag er niet meer in kan ik gooi het dan gewoon in rest moeten ze maar vaker komen hun willen dit wij niet

 3. hallo,

  zoals het hier ook al vermeld staat het is maar net hoe je er mee omgaat heb aantal dieren en ben met 2 personen en we redden het makkelijk even aanstampen is ook nog een mogelijkheid, verpakkingen kleiner maken kost misschien wel wat meer moeite maar het scheelt je wel enorm qwa ruimte.

  mvg

 4. Wij zijn met 2 volwassen en 2 kids en een hond, ik vind het ideaal. De restafval container gaat nu ook minder snel, daar zit ik altijd met een zak die er niet meer in past, vanwege al het plastic e.d. Hangt er inderdaad vanaf hoe je je afval weggooit, ik schuif veel in elkaar of doe het er in. Scheelt een boel en het kan ook best bij ons, 1 keer in de 4 weken. Enige nadeel is dat we steeds meer containers in onze kleine tuin hebben ??

 5. Bij papier is het in Pekela net andersom. Op zaterdag halen veel kerken/buurtverenigingen papier op dmv een vrachtwagen die de gemeentelijke container leegt. Op maandag/dinsdag daarna is ophalen door gemeente vrijwel zinloos!

 6. Dan hebben ze het nog niet eens over de container met restafval. Als deze in de zomermaanden eens in de 4 weken geleegd wordt, gaat dat behoorlijk wat stank opleveren toch?

 7. Wij redden het prima, de restafval komt nooit meer vol…zou zelfs nog wel langer dan 4 weken tussen kunnen zetten.(stinkt niet)
  En het plastic is ook prima te doen met 4 volwassenen…
  Nu ook erg duidelijk hoeveel plastic we wel niet gebruiken , uitdaging om de plastic container minder vol te krijgen lukt helaas nog niet zo goed ..alles word in plastic gepropt door de producent, zou graag zien dat we meer voor glas kunnen kiezen dat word tenminste 100% gerecycled.
  Of geen plastic jasjes meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-