Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Warmetruiendag op vrijdag 10 februari

Gemeente Borger Odoorn heeft het keurmerk Cittaslow

BORGER ODOORN – Op vrijdag 10 februari is het weer Warmetruiendag, een jaarlijkse landelijke actie van het Klimaatverbond Nederland in samenwerking met Greenchoice.

Honderdduizenden Nederlanders doen hieraan mee door op deze dag een extra warme trui aan te trekken en de verwarming thuis, op school of op het werk een paar graden lager te zetten. De trui staat daarbij symbool voor wat iedereen zélf kan doen: iedere graad omlaag bespaart 6 procent energie en 6 procent CO2-uitstoot. Ook op het gemeentehuis in Exloo gaat de verwarming omlaag.

Energiebesparing is Cittaslow
In 2010 ontving de gemeente Borger-Odoorn als derde gemeente in Nederland het keurmerk Cittaslow. Een Cittaslow-gemeente onderscheidt zich door specifieke kwaliteiten op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorische waarden en diversiteiten en behoud van eigen identiteit.

Het keurmerk stimuleert ondernemers en inwoners ook om verantwoordelijkheid te nemen voor een duurzame levensstijl. Bewust omgaan met energie hoort daar ook bij. Door mee te doen aan Warmetruiendag op 10 februari aanstaande, kunt u al een kleine bijdrage leveren aan deze bewustwording.

(Borger Odoorn)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.