Direct naar de inhoud.

Warmetruiendag op vrijdag 10 februari

  • door:
  • op:

Gemeente Borger Odoorn heeft het keurmerk Cittaslow
BORGER ODOORN – Op vrijdag 10 februari is het weer Warmetruiendag, een jaarlijkse landelijke actie van het Klimaatverbond Nederland in samenwerking met Greenchoice.

Honderdduizenden Nederlanders doen hieraan mee door op deze dag een extra warme trui aan te trekken en de verwarming thuis, op school of op het werk een paar graden lager te zetten. De trui staat daarbij symbool voor wat iedereen zélf kan doen: iedere graad omlaag bespaart 6 procent energie en 6 procent CO2-uitstoot. Ook op het gemeentehuis in Exloo gaat de verwarming omlaag.

Energiebesparing is Cittaslow
In 2010 ontving de gemeente Borger-Odoorn als derde gemeente in Nederland het keurmerk Cittaslow. Een Cittaslow-gemeente onderscheidt zich door specifieke kwaliteiten op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorische waarden en diversiteiten en behoud van eigen identiteit.

Het keurmerk stimuleert ondernemers en inwoners ook om verantwoordelijkheid te nemen voor een duurzame levensstijl. Bewust omgaan met energie hoort daar ook bij. Door mee te doen aan Warmetruiendag op 10 februari aanstaande, kunt u al een kleine bijdrage leveren aan deze bewustwording.

(Borger Odoorn)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal