Direct naar de inhoud.

Samen met buurtbewoners energie besparen

  • door:
  • op:
Gemeentehuis B-O in Exloo

EXLOO – De gemeente Borger-Odoorn zoekt inwoners die mee willen doen aan een online EnergyParty. Dit is een manier om samen met de buren energie te besparen. De meeste deelnemers vinden naderhand de weg naar een veel lagere energierekening doordat ze kleine en grotere maatregelen hebben genomen. Denk aan een deurdranger of tochtstrips, maar ook zonnepanelen of isolatie. Stichting Buurkracht ondersteunt de EnergyParty’s.

 

Samen energieverbruik en bespaarmogelijkheden bekijken
Mensen die zich opgeven nodigen rond de acht buurtgenoten uit om mee te doen aan een EnergyParty. Tijdens de avond bekijken de deelnemers samen hun energieverbruik én bespaarmogelijkheden. Een professionele gespreksleider van Buurkracht begeleidt de party en geeft de nodige informatie. Na afloop heeft iedereen een concreet en persoonlijk actieplan voor energiebesparende maatregelen op maat. Voordeel van deze aanpak is dat buurtbewoners gezamenlijk offertes kunnen aanvragen en maatregelen kunnen toepassen. Inwoners van Borger-Odoorn die interesse hebben om een EnergyParty te houden, kunnen zich aanmelden op buurkracht.nl/energyparty. Hier staat ook meer informatie. Een EnergyParty brengt geen verplichtingen met zich mee.

Aandacht voor energiebesparing
Wethouder Buitelaar: “De gemeente Borger-Odoorn vindt het belangrijk dat inwoners bijdragen aan een duurzame samenleving. Zo stimuleren we woningeigenaren om hun huis te verduurzamen. Daarnaast werken we samen met het Drents Energieloket, waar inwoners tips en advies krijgen over manieren om energie te besparen, hun huis te verduurzamen en mogelijkheden om dit te financieren”.

Stichting Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Meer dan 400 buurten in Nederland hebben inmiddels hun buurkracht ingezet.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal