Direct naar de inhoud.

Binnenkort eerste testrondes windturbine

  • door:
  • op:

De eerste windmolen staat nabij het monument Gebroken Lijn (F: Drentsemonden en Oostermoer)
1e EXLOERMOND – De rotorbladen van de eerste windturbine bij 1e Exloërmond draaien binnenkort hun eerste testrondes, maar het kan nog enkele weken duren voordat de windturbine definitief elektriciteit gaat produceren.

De rotorbladen (wieken) zullen dus mogelijk de komende weken zo nu en dan draaien, maar ze zullen vaker stil staan gedurende de inbedrijfstelling, vanwege de benodigde checks en testen.

Verlichting definitief
De afgelopen weken brandde op de turbine nog een tijdelijke verlichting. De bekabeling voor de definitieve verlichting is nu afgerond. Sinds donderdag is daardoor de definitieve verlichting in werking.

Bovenop de windmolen is 1 lampenset aangebracht: één lamp knippert overdag (wit licht), na zonsondergang schijnt de lamp permanent (rood licht). Halverwege de toren zijn rondom vier lampen aangebracht. Deze schijnen `s avonds /’s nachts permanent (rood).

Lichtsterkte
De lichtsterkte is mede afhankelijk van het weer. Bij helder weer wordt de verlichting gedimd. Het sterkste is de witte knipperende verlichting boven op de turbine die overdag brandt. De rode verlichting die ’s avond en ’s nachts brandt is 10x minder sterk. De rij van vier (rode) lampen die in het donker halverwege de torenhoogte branden, heeft een lichtintensiteit die nog eens 40x minder is.

Rotondes in oude staat hersteld
In opdracht van de provincie Drenthe zijn alle rotondes die voor de windturbinetransporten waren aangepast, in oude staat hersteld. Ook stalen rijplaten die waren aangebracht om bochten te verbreden, zijn weer verwijderd.

Mocht er bij het herstel toch iets over het hoofd zijn gezien, dan kunt u het laten weten via info@drentsemondenoostermoer.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal