Direct naar de inhoud.

Veendammers slecht op de hoogte over herindeling

  • door:
  • op:
Straatinterview Veendam over herindeling

VEENDAM – (video) – Ik zou het niet weten. Herindeling? Daar weet ik niets van. Veel Veendammers zijn helemaal niet bezig met een eventuele herindeling. Dat bleek uit een gehouden straatinterview gehouden door streekomroep RTV1. Weliswaar op een doordeweekse middag, dus veel (hang)ouderen in het centrum.

Veendam / Wildervank
Een groep Veendammers bleef vasthouden aan de huidige gemeente Veendam. Verandering zien zij niet zitten. Maar er waren ook passanten die een nieuwe Veenkoloniale gemeente juist wel zien zitten. De jeugd bleek onverschillig, was niet op de hoogte en vindt het wel best. Er zat een verschil tussen Veendam en Wildervank. Tijdens het interviewen viel het op dat Wildervanksters veel positiever in een herindeling staan dan Veendammers.

Mening
We hebben ongeveer 100 mensen om hun mening gevraagd. Conclusie is dat de herindeling niet echt leeft bij de lokale bevolking in de gemeente Veendam. Vooral vijftigplussers waren tegen. Dertigers en veertigers waren juist wel voor een grote veenkoloniale gemeente met Pekela en Stadskanaal (PSV). De jeugd heeft er niet over nagedacht, is er niet mee bezig maar was ook niet tegen een nieuwe gemeente, zo bleek uit ons mini-onderzoek.

De gemeenteraad van Veendam beslist uiteindelijk op 28 februari. Ook nemen dan de gemeenteraden van Stadskanaal en Pekela een besluit.

Straatinterview Veendam: 

https://youtu.be/6kL2islYPT8



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal