Direct naar de inhoud.

Scoor een Boek! Experience in de bibliotheek Veendam

  • door:
  • op:
Foto: Herman Alink

VEENDAM – Deze week kunnen jongeren naar de gratis Scoor een Boek! Experience in 7 bibliotheken in de provincie. Georganiseerd door Biblionet Groningen, het Groninger Forum en FC Groningen in de Maatschappij. Een middag vol voetbal en strijd. In Veendam waren er vandaag tientallen kinderen vol enthousiasme aan het spelen.

De Scoor een Boek! Experience is onderdeel van Scoor een Boek!: het sportieve leesproject van de bibliotheek. Sinds 2016 kent dit project voor basisscholen ook een thuiseditie. De bibliotheek roept gezinnen op om de komende 8 weken thuis zoveel mogelijk boeken, kranten en tijdschriften te gaan lezen (‘scoren’). Net als in de klas wordt op een poster bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen. Hiervoor kan een gratis Scoor een Boek!-poster worden afgehaald in de bibliotheek. Dit jaar doen 186 basisscholen mee, wat betekend dat zo’n 6.200 leerlingen in de klas of thuis boeken scoren.

Inmiddels is het evenement al geweest in de bibliotheken van Stadskanaal, Leek en Hoogezand. Vanmiddag was het in Veendam en verder deze week nog in Winschoten, Delfzijl en Groningen. De middagen staan volledig in het teken van ‘scoren’. Wat kun je er bijvoorbeeld doen.

  • Kennismaken met Dash. Deze blauwe robot kun je niet alleen programmeren, maar je kunt samen met Dash en zijn andere 3 vrienden een partijtje robotvoetbal spelen.
  • “Komt dat schot!” Bekijken van fragmenten voetbalwedstrijden en zelf het commentaar leveren.
  • Wie mag aan het einde van de vakantie de Scoor een Boek een Trofee omhoog houden? Je kunt meedoen met de ontwerpwedstrijd en een eigen trofee tekenen. De mooiste bekers worden geprint met een 3D-printer.
  • Je voetbalkunstjes laten zien en kampioen worden balletje hooghouden.
  • Meedoen aan het FIFA-toernooi (inschrijving ter plekke) of een oefenwedstrijd spelen op een IPad.
  • Ook kun je op de foto met allerlei achtergronden, zoals met de voetbalploeg van FC Groningen.
  • In 2015 verscheen de jeugdboekenserie over Arjen Robben. Het is tijd voor een nieuw verhaal! Jij mag verzinnen waar het over gaat, je ideeën zet je op papier in de Arjen Robben-corner.
  • Ook wordt er een film vertoond over Scoor een Boek.

Toegang en deelname aan de Scoor een Boek! Experience is gratis. Kijk voor meer informatie op www.scooreenboek.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal