Direct naar de inhoud.

Crematoriumplannen Buitenwoelhof Veendam op laag pitje

  • door:
  • op:

(F: Peter Panneman)
VEENDAM – De plannen om de huidige faciliteiten op begraafplaats Buitenwoelhof in Veendam uit te breiden met een crematorium en een koffiekamer, staat even op een laag pitje.

Eind deze week komen de partijen met de architect weer bijeen om zich te buigen over de aangepaste tekening. Mocht deze onze goedkeuring krijgen, dan kunnen we de plannen indienen bij de gemeente Veendam, aldus Meindert Brust, voorzitter van de Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken (OUVW) en zodanig een van de exploitanten van het uitvaartcentrum.

Het plan is om een kleinschalige crematiefaciliteit te bouwen aan de bestaande veranda van het wachthuisje op de begraafplaats en een extra koffiekamer aan het uitvaartcentrum.

De gemeente ziet de plannen met belangstelling tegemoet: “Wij zouden een crematorium een mooie aanvulling vinden op ons huidige voorzieningsniveau in Veendam”, aldus wethouder Henk Jan Schmaal. De verwachting is, dat als alle procedures goed zijn doorlopen, er op zijn vroegst eind dit jaar gestart zou kunnen worden met de aanbouw.

De buurtbewoners werden in november 2016 geïnformeerd. Zij reageerden minder enthousiast. Volgens Brust komt er nog een extra informatiebijeenkomst voor alle buurtbewoners.

(Door: Peter Panneman)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal