Direct naar de inhoud.

Twee keer brons bij de Swim Cup voor NOVA-zwemster Laura Setz

  • door:
  • op:

Twee keer brons voor Laura Setz (F: zwemvereniging NOVA)
EINDHOVEN – Van 6 t/m 9 april vond in het Pieter van den Hoogenbandstadion de Swim Cup, tevens het ONK op de lange baan, plaats. Lange afstanden specialiste Laura Setz van zwemvereniging NOVA in Stadskanaal behaalde bronzen medailles op zowel de 1500m als de 800m vrijeslag.

Het team van zwemvereniging NOVA bestond verder uit Manon Manning, Karin Groen, Niels Wiersema, Marcel Groen en de debuterende jeugdzwemsters Tessa Kooi en Yara van Kalmthout. Clubgenoot Berjen Mellema reisde met de ploeg van het RTC Drachten (het Regionale Trainingscentrum) waar hij traint, naar Eindhoven af.

Onder leiding van trainster Marieke Manning bereidde het team zich de afgelopen maanden intensief voor op de Swim Cup. Het leverde mooie resultaten op met als hoogtepunt de bronzen medailles voor Laura Setz.

Katja Wierda en Mats Meyer stonden op de zaterdag bij de Minior Cup, het pauze programma van de “grote” Swim Cup, op de blokken. Het leverde Katja een bronzen medaille op de 100m vrijeslag en een zilveren medaille op de 50m vlinderslag op. Mats pakte het zilver op de 100m vlinderslag. Op de zondag zwommen Janine Schuur en Marieke Wind mooie persoonlijke records bij de Junior Cup.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal