Direct naar de inhoud.

Groninger records door zwemmers van De Brug Veendam

  • door:
  • op:
Grietje Hooiveld van de Brug Veendam huldigt Suzanne Burema – Foto: Marinus Hol 

VEENDAM/MUNTENDAM –  In het afgelopen jaar zijn er door 2 zwemmers van ‘De Brug Regio Veendam’ weer zwemrecords verbeterd. Doordat de wereld in de greep van de Coronapandemie kwam, hebben de zwemmers maar aan één wedstrijd mogen deelnemen en wel op 8 februari 2020 in de Parrel in Groningen. Door de Coronamaatregelen is het inmiddels al weer meer dan een jaar geleden dat er deelgenomen kon worden aan zwemwedstrijden.

Groninger Record

Bart Hol en Suzanne Burema, allebei uit Muntendam, zwommen in 2020 beide een Groninger Record aan flarden en zijn vrijdag 2 april, alsnog en geheel Coronaproof, gehuldigd en in het zonnetje gezet. Trainster Grietje Hooiveld, van de zwemclub, ging thuis langs bij de sporters om ze te verassen, te feliciteren en ze een oorkonde, een handdoek, een Paas-chocolade surprise en een steen “Jij bent KEI goed!” te overhandigen.

Bart Hol wordt gehuldigd door Grietje Hooiveld van de Brug Veendam – Foto: Marinus Hol 

Suzanne Burema zette een nieuwe Groninger recordtijd neer van 0:52:15 op de 50 meter vrije slag (meisjes t/m 10 jaar). Het oude record stamde uit 2012.

Bart Hol wist de 50 meter vlinderslag, in de groep heren 20-29 jaar, op zijn naam te zetten en verbeterde zijn eigen record uit 2018 in een tijd van 0.33.38 (oude recordtijd 0.43.34).

Beide zwemmers waren blij verrast met de records en hopen dat ze weer snel mogen zwemmen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal