Direct naar de inhoud.

RTV1 doet verslag van de 27e Klap tot Klaploop

 • door:
 • op:
Archieffoto: Klap tot klaploop (RTV1)

STADSKANAAL – Op maandag tweede paasdag wordt voor de 27e keer de Klap tot Klaploop gehouden. Evenals de voorgaande jaren doet de lokale omroep weer verslag van de sportieve loop. Vanaf 11.00 uur tot het einde van de wedstrijdloop zullen de verslaggevers van RTV1 de luisteraars op de hoogte houden van de verrichtingen van de deelnemers.

Over RTV1

RTV1 is de fusieomroep die ontstaan is uit het samengaan van de lokale omroepen RTV Stadskanaal en RTV Parkstad. De afkorting staat feitelijk voor Radio Televisie Veenkoloniën 1. Als Streekomroep is RTV1 inmiddels een begrip in de regio. ‘Naast radio hebben we nu ook de beschikking over een eigen televisiekanaal’, zegt hoofdredacteur Bert Jan Brinkman. Met het televisiekanaal is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Brinkman: ‘ruim 8 jaar geleden hadden we al plannen hiervoor, destijds zaten we nog met onze studio op een bedrijventerrein in Nieuw Buinen en daar lag toen geen glasvezel. Inmiddels hebben we de hoofdstudio achter het Geert Teis Theater staan en vanaf deze locatie kunnen we wel de kabel op voor digitale televisie’.

Twee studio’s

Jazeker! RTV1 beschikt over twee studio’s. De prachtige hoofdstudio is gesitueerd in het stadshart van Stadskanaal en een ruime locatiestudio staat tot onze beschikking in Veendam. De studio’s zijn met elkaar verbonden via een netwerk. Luisteraars en kijkers merken niets van welke studio er nu gebruikt wordt. RTV1 gebruikt 2 zendmasten. Techniek Martin Wilkens: ‘We gebruiken al vele jaren de 105.3 FM in Stadskanaal en sinds de fusie is deze gekoppeld aan de 106.9 FM in Veendam’. Collega technicus Jan Brongers vult aan met de woorden dat het streven is om uiteindelijk uit te gaan zenden via 1 FM frequentie met een sterke radiozender die heel de Veenkoloniën kan bestrijken.

TV en klap tot Klaploop

Alle omroepmedewerkers voelen zich betrokken bij de jaarlijkse klap tot klaploop die dus nu ook te horen is in Veendam. Voorzitter Theo Mooijman van de fusieomroep is dan ook blij dat het evenement gewoon kan worden uitgezonden zoals alle voorgaande jaren. Dankzij de inspanningen van penningmeester Henk Otter is het ook mogelijk dat er dit jaar een heus TV- verslag wordt gemaakt van de Klap tot Klaploop. Deze zal op een later tijdstip in compilatievorm worden uitgezonden op het TV kanaal. Voor de Klap tot Klaploop beelden staan een aantal omroepmedewerkers garant onder leiding van Arjan Plat. Zo zie je dat RTV1 de beschikking heeft over een groot team vrijwilligers die allemaal vol enthousiasme meewerken aan (onze eigen) publieke streekomroep voor de Veenkoloniën.

Frequenties

RTV1 heeft inmiddels een enorm netwerk aan frequenties. Deze zetten we hier allemaal nog eens op een rijtje.

Radio:

 •  105.3 FM in Stadskanaal en omgeving
 •  106.9 FM in Veendam en omgeving
 •  en 100.8 / 104.1 kabel FM

Televisie:

 • Kanaal 41 Ziggo digitaal
 • Kanaal 25 SKV digitaal
 • Kanaal 1458 KPN digitaal

Digitale radio

 • Kanaal 1325 SKV (Veendam)
 • Kanaal 916 Ziggo (Oost Groningen)
 • Onze livestream (ook via de App)

App

Daarnaast heeft RTV1 de goed gevonden nieuwswebsite rtveen.nl. Deze is ook beschikbaar via een professionele App die gratis is te downloaden in de Appstore voor IOS en Android. Je moet zoeken op het trefwoord: RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-