Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

College Pekela wil ordentelijke afwikkeling met COA inzake sluiting AZC

Op het terrein van AZC Hooiweg in Oude Pekela. Foto: Wilma Swarts

GEMEENTE PEKELA – Door middel van een brief, datum 3 mei 2017, aan het Centraal Orgaan Asielzoekers herinnert het college van Pekela hun aan de aangegane verplichtingen met betrekking tot het huurcontract welke loopt tot 1 juli 2020.

In de brief geven zij het volgende aan:
Gemeente Pekela heeft zich jarenlang opengesteld, en is een opvanglocatie voor ruim 500 asielzoekers geweest. Daarnaast hebben vele Pekelders zich vrijwillig ingezet voor opvang en begeleiding. Tot voor kort werd er nog gesproken over het vernieuwen van het centrum. En nu dus toch het besluit om het AZC te sluiten. Het besluit en de termijn wanneer de sluiting moet plaatsvinden is verbazingwekkend en teleurstellend. Dit viel rauw op het dak, aldus het college.

Zoals contractueel afgesproken eindigt het huurcontract op 1 juli 2020. De gemeente wil dat het COA zich houdt aan de voorvloeiende verplichtingen van het contract, wat tevens geldt voor de huur van het door het AZC in gebruik zijnde voormalig schoolgebouw. De opstallen (voor zover aanwezig) op het terrein moeten naar behoren blijvend worden beheerd en onderhouden. Tevens wordt van COA verwacht dat ze maatregelen nemen tegen vandalisme en zorgen voor beveiliging. Ook het personeel dat door de gemeente is aangesteld, ten behoeve van het asielzoekerscentrum moet tot dan worden betaald.

Na beëindiging van de huurovereenkomst dienen de (eventueel nog aanwezige) opstallen en infrastructuur uiterlijk na 12 weken verwijderd te zijn. Daarnaast moet het terrein geëgaliseerd en schoon opgeleverd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.