Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Modelrailgroep Veendam rijdt bij het Trein & Tram Museum

Modeltreinen van de modelspoorclub uit Veendam/Annerveenschekanaal

VEENDAM/ZUIDBROEK -De samenwerking tussen het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek en de Modelrailgroep Veendam krijgt komend weekend weer een vervolg.

Komend weekend (13 en 14 mei) rijden de modeltreinen van de modelspoorclub uit Veendam/Annerveenschekanaal weer hun rondjes op de grote clubbaan in het museumstation in Zuidbroek. Voor bezoekers van het museum is een kijkje bij de modelbaan gratis. Bovendien kunnen jong en oud hun rangeerdiploma halen.

Liefhebbers van trams komen eveneens aan hun trekken bij de huidige wisselexpositie over stoomtrams. De stoomtrammodellen van ondermeer de OG (Stoomtramwegmaatschappij Oostelijk Groningen) en de NTM (Nederlandsche Tramweg Maatschappij) zijn te bezichtigen.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Watersstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak. Ook is het museum dit jaar geopend tijdens Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag.

Ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.