Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mobiele Planetarium in Bibliotheek Stadskanaal

Bibliotheek Stadskanaal (Foto: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – Het heelal is gevuld met vele wonderlijke objecten en gebeurtenissen, en dankzij het Mobiele Planetarium van het Kapteyn Instituut kun je die van dichtbij meemaken! Van 15 tot en met 20 mei staat het Mobiele Planetarium in Bibliotheek Stadskanaal.

Bekijk de planeten rond onze zon van dichtbij; Mars, Jupiter en het verre Pluto. Maak een reis van de verste sterren naar het centrum van onze Melkweg. Verbaas je over de meest bijzondere spiraal- en ellipsvormen van andere melkwegstelsels. En ontdek het mysterie van de allesverslindende Zwarte Gaten.

Kapteyn Mobiele Planetarium
Het Mobiele Planetarium is een opblaasbare koepel van 3,5 meter hoog en 6 meter doorsnede waarin aan de binnenkant interactieve films worden geprojecteerd van de sterrenhemel en al het moois in het heelal. De koepel wordt gebruikt voor educatieve doeleinden. In Bibliotheek Stadskanaal zullen klassen van het Noorderpoort het planetarium bezoeken.

Rondleiding
De bezoekers van de bibliotheek kunnen ook een bezoekje brengen aan het Mobiele Planetarium. Maandag 15 mei, tussen 11.15 uur en 12.30 uur, en vrijdag 19 mei, tussen 12.00 uur en 13.00 uur, staan studenten van Rijksuniversiteit Groningen klaar om je rond te leiden en uitleg te geven.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.