Direct naar de inhoud.

Snikkeweek in Musselkanaal

  • door:
  • op:

De Snikke (F: J. Westerhof, RTV1)
MUSSELKANAAL – De 26e Snikkeweek is in aantocht. Van dinsdag 23 mei tot en met zondag 28 mei wordt het jaarlijkse evenement, ter ere van de Snikke, weer in Musselkanaal gehouden. Een evenement die in deze week voorbij komt is het succesvolle programma-onderdeel de KNOALPARADE.

De Knoalparade is een optocht van alle mogelijke zelfgemaakte varende objecten. Vorig jaar werd het voor het eerst in het programma van de Snikkeweek opgenomen. Vanwege het grote succes wordt het ook dit jaar weer georganiseerd. Zaterdagmiddag 27 mei gaan de vaartuigen, onder leiding van de Snikke Dieverdoatsie, een vaartocht maken vanaf het Spoordok naar de sluis bij de brug van Tweede Exloërmond en weer terug.

Tijdens de feestweek is ook de familie Spelbrink weer aanwezig met een kermis en ook de Drentse Gebakkraam aan de W. Diemerstraat ontbreekt niet. Verder is er een braderie en zijn er vele activiteiten op de wal.

De toegang is gratis.

Meer informatie over de Snikkeweek en het programma vindt u op www.snikkeweek.nl

De Snikke
De trekschuit of Snik (Snikke in het Gronings) werd de vorige eeuw, na het gereedkomen van de Veenkoloniale kanalen (nodig voor de afvoer van turf) in gebruik genomen. De huidige trekschuit is een replica. In 1989 is hij als werkobject van de gemeente Stadskanaal, het arbeidsbureau en de stichting Welstad door een groep langdurig werklozen, onder vakkundige leiding, nagebouwd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal