Direct naar de inhoud.

Symposium Dementie in Stadskanaal

  • door:
  • op:

Welstad Stadskanaal (Foto: Janneke Westerhof, RTV1)
STADSKANAAL – Op woensdagavond 28 juni 2017 organiseren het Netwerk Dementie Groningen en welzijnsorganisatie Welstad in Theater Geert Teis in Stadskanaal een symposium over dementie, met een informatiemarkt, filmvertoning en deskundig panel.

Het doel van dit symposium is om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie, het taboe dat rondom dit onderwerp bestaat te doorbreken en de toegang naar hulp en ondersteuning eenvoudiger te maken.

Inloop
Inloop is vanaf 18.30 uur met een informatiemarkt. De opening zal gedaan worden om 19.30 uur door wethouder Boen. Het programma sluit om 22.00 uur.

Informatiemarkt
Het symposium is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met mensen met dementie en hier vragen over heeft. De toegang is gratis. Op de informatiemarkt komt u te weten welke voorzieningen er zijn in Stadskanaal voor mensen met dementie en hun naasten. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld informatievoorziening, ondersteuning, dagbesteding, verzorging of verpleging en handige hulp op praktisch of financieel gebied.

Organisaties
Verschillende organisaties, zoals BCM Woonzorg, Buurtzorg, Zorggroep Meander, TSN Thuiszorg, Rabobank en Dagbesteding zullen zich tijdens deze informatiemarkt aan u presenteren.

Film
Ook wordt tijdens het symposium de film “Met jouw hoofd in mijn handen” getoond en beantwoordt een deskundig panel, bestaande uit onder andere een huisarts, een casemanager dementie en een ervaringsdeskundige, vragen.

Werkgroep
Dit symposium wordt georganiseerd door de werkgroep Dementievriendelijk Stadskanaal, bestaande uit Netwerk Dementie Groningen, Stichting Welstad, TSN Thuiszorg en Zorggroep Meander. Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door het Wildervankfonds en Rabobank.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal