Direct naar de inhoud.

Wandelproject ‘Elke stap telt’ in Borgerswold

  • door:
  • op:
Koffieschenkerij Borgerswold. Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Team sport van de gemeente Veendam/Pekela nodigt niet-actieve, minder actieve en sportieve 55-plussers uit voor een informatiebijeenkomst van het nieuw te starten project ‘Elke stap telt’. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 12 juni 2017 van 14.00 – 15.00 uur in koffieschenkerij ‘de Waterjuffer’ in het Borgerswold.

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘Elke stap telt’.

In 10 weken een betere conditie
In tien weken tijd uw conditie verbeteren zodat het u lukt om een paar kilometer te wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘Elke stap telt’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Instapniveau bepalen
Bij de eerste wandelbijeenkomst wordt een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Wandelen en gezelligheid
Naast het opbouwen van de conditie is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar voor een wandeltraining. Er kunnen ervaringen uitgewisseld worden en de nieuwe wandelschema’s worden besproken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook eventueel gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Aanmelden informatiebijeenkomst

Bent u geïnteresseerd in het project en wilt u graag bij de informatiebijeenkomst aanwezig zijn? Meld u vóór 7 juni 2017 aan bij Petra van den Bosch. U kunt haar een e-mail sturen via petra.vandenbosch@dekompanjie.nl of bellen met 06 – 11 39 43 01

Lukt het u niet om op de informatiemiddag te komen maar wilt u wel graag deelnemen aan het 10-weekse programma, mail of bel dan ook naar Petra van den Bosch.

Bij voldoende deelname zal het project starten op maandag 19 juni 2017 en de daaropvolgende acht weken zullen de groepstrainingen zijn. In september zullen de laatste 2 trainingen plaatsvinden.

Kosten van het project zijn € 30,00. Dit is inclusief een boekje met trainingsschema’s en de wekelijkse wandeltraining. Een stappenteller krijgt u gedurende de 10 weken in bruikleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-