Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ondergrondse afvalcontainers aan de Champ Clark Nieuwe Pekela

Foto: Wilma Swarts

NIEUWE PEKELA – Voor restafval en PMD kunnen de bewoners van Champ Clark nu gebruik maken van ondergrondse afvalcontainers. Woensdag 26 juli zijn de containers in aanwezigheid van wethouder Jaap van Mannekes officieel in gebruik genomen door een van de oudere bewoners. Door middel van een pas kan men de containers openen en het afval dumpen. In elke container zit een sensor die aangeeft wanneer het vol is en dan wordt het geleegd.

Verschillende bewoners hebben bij de gemeente aangegeven geen mogelijkheden te hebben om vier verschillende afvalbakken bij huis te plaatsen. Voor bewoners die klein behuisd zijn of in hoogbouw wonen is er daarom gekeken naar een maatwerkoplossing. Zo ook voor Champ Clark.

Wethouder van Mannekes zegt het belangrijk te vinden dat afval aan de bron wordt gescheiden. Door afval goed te scheiden blijven waardevolle grondstoffen behouden, waarvan weer nieuwe producten gemaakt kunnen worden.

De buurt Champ Clark is in samenwerking met woningcorporatie Acantus en in overleg met de bewoners mooi opgeknapt. Het middenterrein is aangepakt en opnieuw ingezaaid, en er zijn extra parkeerplaatsen aangelegd. Tegelijkertijd is er een trottoir aangelegd langs de Meidoornlaan in de nabije omgeving. Alle bewoners zijn tevreden met de herinrichting van hun buurt.

Om met de woorden van wethouder van Mannekes te spreken: ‘En zo wordt de gemeente Pekela iedere keer weer een stukje mooier”.

Meer foto’s klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.