Direct naar de inhoud.

Denk mee om mantelzorg nog beter te ondersteunen

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Veendam – F: H. Drenth / RTV1)

VEENDAM – Hoe voorkomen we overbelasting van mantelzorgers? Denkt u mee?  De gemeente Veendam nodigt alle inwoners én organisaties uit om met ideeën te komen om mantelzorgers nog beter te ondersteunen en het werk van mantelzorgers te verlichten. Heeft u of uw organisatie een idee of plan?
Tot 1 september 2017 kunt u schriftelijk uw voorstel insturen. Een commissie beoordeelt alle inzendingen. Er is in totaal 20.000 euro beschikbaar voor de uiteindelijke realisatie van het plan. U kunt uw idee of plan insturen naar de commissie “Nieuwe ideeën Mantelzorg”, Antwoordnummer 25, 9640 VB Veendam.

In september wordt door de commissie een middag georganiseerd waarin u ondersteund wordt om uw plan verder uit te werken. Aansluitend maakt de commissie een beoordeling. De beste ideeën worden vervolgens 10 november gepresenteerd tijdens de bijeenkomst “Dag van de mantelzorg’. Hier wordt ook bekend welk project of projecten het geldbedrag ontvangt.

Voorwaarden
De ingediende plannen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen:
1- Het komt ten goede aan de mantelzorger(s)
2- Het past in de gedachten van de Participatiemaatschappij. Met andere woorden: mensen regelen eerst zelf hun leven, lukt dit niet dan wordt er gebruik gemaakt van familie, vrienden en kennissen of vrijwilligers. Lukt dit onvoldoende, dan kan er een beroep worden gedaan op professionele ondersteuning en hulp.
3- Het leidt niet tot structurele lastenverhoging bij de gemeenten of organisaties
4- Het kan wel leiden tot het anders inzetten van geld

Originaliteit. Om hier een afweging in te maken, kunt u het uitvoeringsplan Mantelzorg in de gemeenten Veendam en Pekela lezen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal