Direct naar de inhoud.

Freddie Pranger Memorial met alleen maar toppers

  • door:
  • op:
Jaap Duit overhandigt de cheque – (F: RTV1)

STADSKANAAL – De omstandigheden rondom het zesde ‘Freddie Pranger Memorial’ waren ideaal. Honderden toeschouwers bekeken en beleefden het internationaal G-voetbal toernooi tijdens een zonovergoten dag. Wethouder Johan Hamster (CU) van de gemeente Stadskanaal verrichte de opening. Jaap Duit, voorzitter van de Klap tot Klaploop, mocht een cheque overhandigen aan Henny Jacobse erevoorzitter van Gehandicaptensport Nederland. Het geld 1.111 euro was door deelnemers en leden van de Klap tot klaploop bijeengebracht.

Internationaal

Voor de G-voetballers die afkomstig waren uit Nederland en Duitsland begon het voetbal toernooi na de korte speech van Broez’n (oud prof) Henk de Haan en de volksliederen. De deelnemers konden haast niet wachten. Entertainer Bert Drenthe bracht echter eerst de sfeer er nog goed in met het lied: ‘We Never Walk Alone’.

Toppers

Coördinator Krijn Verweij van SJS: “Het meedoen en het beleven van deze dag is belangrijker dan het winnen. We zijn trots op de deelnemers en op de mensen die het allemaal mogelijk maken. We hebben hier vandaag ruim 300 G-voetballers en hun begeleiders te gast op sportpark Julianastraat. Het is geweldig met zoveel toppers”.

Freddie Pranger

Freddie Pranger was een G- voetballer van SJS die in 2014 is overleden. Het was Freddie die reeds in 2002 het bestuur van SJS wist over te halen om G-voetbal op te starten. Freddie was meervoudig gehandicapt maar dat belette hem niet om op voetbal te gaan. Hij was het boegbeeld van het G-voetbal bij SJS.

Benjamin Huizinga

Over boegbeelden gesproken, ook Benjamin Huizinga was natuurlijk van de partij. Hij is de winnaar van de verkiezing sporttalent van het jaar 2016 van het Fonds Gehandicaptensport. De voetballer van SJS komt uit Nieuw Buinen. Net als onze cameraman. Even knuffelen moest dan ook..

 

Video reportage: -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal