Direct naar de inhoud.

Veel suggesties tijdens project ‘Aan De Slag’

  • door:
  • op:
F: Henk Otter/RTV1

MUSSELKANAAL – Dinsdagmiddag 12 september was in het AZC in Musselkanaal de start van het project aan de slag. Er waren ongeveer 50 mensen aanwezig, de meesten van vrijwilligers organisaties. Het doel van de middag is om de vrijwilligers organisaties samen met statushouders en vluchtelingen vrijwilligers werk creëren om samen aan de slag te gaan.

Win Win

Dat moet een win-win situatie opleveren, enerzijds dat mensen uit het AZC zich nuttig kunnen maken en ook sneller onze taal leren door in de samenleving actief bezig te zijn. Om  op een plezierige manier Nederland te leren ontdekken en daarmee aan hun toekomst te werken. Anderzijds het tekort aan vrijwilligers zo te verkleinen. Stichting Welstad, vluchtelingenwerk en AZC willen dit graag stimuleren en Jacqueline Haarmans zal als projectleider dit begeleiden.

Goede start

Op deze middag zijn veel suggesties aangedragen om te komen tot een goede samenwerking tussen vluchtelingen en vrijwilligers organisaties. De suggesties gingen over klussen, samenwerken, talent, stappenplan, rollen en uitkristalliseren. Je kunt wel zeggen, dit was een goede start voor project aan de slag.

(H. Otter/RTV1)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal