Direct naar de inhoud.

Sprankelend najaarsconcert in Geert Teis

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Chr. Mannenkoor Stadskanaal & Chr. Mannenkoor Albatros bieden u de mogelijkheid om op zaterdag 7 oktober te komen genieten van een geweldig optreden. Het grote repertoire van de koren, uitgezocht door beider muziek-commissies, inzet van de zang leden en dirigenten van de koren staat hier borg voor.

CMS

Dat dit optreden in de eigen regio plaats vindt, is zeker een garantie voor een prachtige avond. Chr. Mannenkoor Stadskanaal (CMS) is op 21 oktober 1938 opgericht. ”Laat ons de heer lofzingen” is de grootste opdracht van het koor. Naast het zingen van de religieuze liederen en spirituals zingt men ook in Gronings en in Russisch. Het koor bestaat uit 60 leden en staat onder leiding van Moniek Timmer. Het koor is in Stadskanaal en verre omgeving bekend. Ook is zij bekend door haar medewerking aan diverse radio-en TV programma’s. Naast het geven van diverse concerten verleent het CMS vaak medewerking aan kerkdiensten en bijzondere diensten in de Noordelijke provincies.

Albatros

Het Groninger Christelijk Mannenkoor “Albatros” werd op 17 september 1932 opgericht. Op initiatief van de directie en medewerkers van de vroegere sigarenfabriek “Albatros” in Nieuwe-Pekela. Het aantal leden ligt rond de 55.Albatros heeft in zijn bestaan een uitstekende naam opgebouwd.Er werden de afgelopen jaren diverse concerten in het buitenland gegeven.Sinds 1973 staat “Albatros” onder de muzikale leiding van dirigent Anton Stulp. Belangrijk onderdelen zijn nog steeds de kerkmuziek uit de liturgie van de Russish-Orthodoxe kerk, westerse religieuze muziek en spirituals.

Entree € 15,– reserveren via theater Geert Teis-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal