Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aanpak centrum Stadskanaal dringend nodig (Video)

STADSKANAAL – Afgelopen zaterdag 23 september werd het vernieuwde Menistenplein heropend. Dit is pas een eerste begin, want de gemeente Stadskanaal wil met een integrale aanpak alle pleintjes samen met het centrum een facelift geven.

Ook voorzitter van de centrumwinkeliers Klaas Jan Havinga vindt dat dringend nodig. “De modernisering van het centrum moet gewoon gebeuren. Absoluut! Ik hoop van ganser harte dat iedereen dan ook zegt dat dit plan moet worden ondersteund.”

Financiën 

Naast bijdragen van de ondernemers en de gemeente is daarvoor ook geld nodig van de provincie. Die stelt in totaal een bedrag van 14 miljoen euro beschikbaar, maar of Stadskanaal met het integrale plan daarop een beroep kan doen wilde gedeputeerde Fleur Gräper zaterdag niet zeggen: “We vinden ook de andere winkelgebieden in de provincie belangrijk. Hoe beter de plannen zijn, hoe groter de kans op subsidie.”Mocht de bijna 3 miljoen euro waar Stadskanaal om vraagt er niet komen, dan zal de gemeente zich beraden en eventueel het plan in afgeslankte vorm voortzetten.

Video: Boelo Lutgert

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.