Direct naar de inhoud.

Wintertijd begint met storm

  • door:
  • op:
Wintertijd is klok uur terugzetten

WEERONLINE – Vannacht wordt aan de noordkust storm verwacht met windkracht 9 en tijdens het ingaan van de wintertijd (zeer) zware windstoten van 90-110 km per uur. In het westen kan de wind pieken naar 80-90 km per uur. Zondag wordt het droger met regelmatig zon, maar voor het gevoel is het wel fris. Juist tijdens de ingang van de wintertijd hebben we te maken met de hoogste windsnelheden. Op de Wadden wordt stormkracht verwacht (9 Bft.) met (zeer) zware windstoten van 90-110 km per uur.

 

Zeer lokaal schiet de wind uit naar 120 km/u. Aan de westkust waait het minder hard, maar is het met windstoten tot 90 km per uur ook erg onstuimig. Er trekken enkele buien over het land, maar in de loop van de nacht wordt het vanuit het noorden overwegend droog. Het is uitzonderlijk warm voor een oktobernacht met temperaturen van 14 graden in het oosten tot 16 aan zee.

Zondagochtend waait het nog steeds hard met in de kustprovincies en rond het IJsselmeer zware windstoten. Er is kans op een paar lokale buien en verder wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In de middag neemt de wind in kracht af en de temperatuur gaat overdag steeds verder naar beneden. Zo is het morgenmiddag 10 graden in het binnenland en 12 in Zeeland. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur ruim onder 10 graden.

Laagstaande zon hinderlijk voor verkeer
Maandag is de buienkans klein en wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Het wordt 10 graden in het oosten tot 12 in Zeeland. De herfstvakantie in regio noord is voorbij en door de wintertijd is het tijdens de rit naar school veel lichter. Automobilisten kunnen zowel tijdens de ochtend- als de avondspits last hebben van een laagstaande zon. Daarnaast zullen sommige automobilisten tijdens de avond moeten wennen aan de invallende duisternis.

De dagen daarna zijn er veel wolkenvelden en kunnen dagelijks enkele buien ontstaan. De middagtemperatuur stijgt halverwege de week naar 12-15 graden, maar daarna wordt het 10-12 graden.

Weeronline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-